2018/01/11

Banános-csokis süti

Finom, puha sütemény, melegen a belsejében olvadó csokival. Mennyei.

Hozzávalók:
- 12.5 dkg banán (kb. másfél banán)
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 60 gramm vaj
- 10 dkg cukor
- 1  tojás
- 12.5 dkg liszt 
- egy csipet só
- egy csapott kávéskanál fahéj
- egy nagy késhegynyi szerecsendió
- 3 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
A banánokat megfosztom a héjától, kimérek 12.5 dkg-t, és kb. 1 centis karikákra vágom a banánt. Botmixerrel pépesítem, rászórom a szódabikarbónát és félreteszem.
A vajat kikeverem a cukorral, hozzáadom a tojást, és addig keverem, kellemes levegős krémet nem kapok (kb. 2-3 perc). 
A lisztet kimérem, elkeverem benne a sót, a fahéjat, és a szerecsendiót. 
A sütőt előmelegítem 175 fokra, mert nemsokára bekerül a süteményem.
A banános-szódabikarbónás pépet a felvert cukros-tojásos vajhoz öntöm, és hozzáöntöm a fűszerezett lisztet. Egy fakanállal addig keverem, míg a liszt el nem tűnik. Ekkor beleöntöm a némileg felvágott étcsokit (egyszerűbb kis csokigolyókat venni, így a vagdalás elkerülhető) és elkeverem a tésztában.
Kanállal egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszek egy-egy kanálnyi tésztát, picit elkenegetem, de éppenhogy csak.
12 percre a sütőbe teszem, és személy szerint rögtön fogyasztom, mert nem bírok ellenállni az olvadt csokinak a belsejében.

Tipp:
Ez a mennyiség két embernek nagyjából 10 percre elég, úgyhogy nagyobb család esetén érdemes dupla adaggal indítani.

Videó az elkészítéséről:




Nehézség: könnyű
Idő: kb. fél óra
Adag: nekem 12 nagyobb süti lett
Mosogatnivaló: közepes


Az eredeti recept innen származik: http://www.simplyrecipes.com/recipes/banana_cookies/

No comments:

Post a Comment