2017/06/18

Tiramisu bogyós gyümölcsökkel

Hozzávalók:
- 30-35 dkg babapiskóta
- 4 tojás sárgája
- 12 dkg porcukor
- fél kávéskanál őrölt fahéj
- 50 dkg mascarpone sajt
- 2 dl kávé

- 0.5 dl rum vagy pár csepp rumaroma
- egy marék áfonya
- egy marék szeder
- egy marék málna 

Elkészítés:
Lefőzöm a kávét és hagyom hűlni. Ha kihűlt, vagy langyos, belemártogatom a babapiskótát. Nem kell áztatni, csak ippeghogy beletenni és megforgatni. Egyenként mártogatva rakok ki vele egy tálat.




Ezután szétválasztom négy tojás fehérjét a sárgájától, a sárgáját megtartom, hozzáteszem a 12 dkg porcukrot, majd a mascarponét, a fahéjat és jól elkeverem. Eleinte nehéz, de ahogy keveredik és hozzászokik a szobahőmérséklethez a mascarpone, úgy ,,adja meg magát". Ha elkeveredett, és kicsit folyós, ráöntöm a babapiskótára, és szépen elegyengetem rajta. A hűtőbe teszem, legalább 3-4 órára, de inkább egy éjszakára, hogy az állaga vághatóra szilárduljon. Tálalás előtt rászórom a gyümölcsöket, és esetleg mentalevelekkel díszítem.

Tipp:

Kiválóan kiegészíti a savanykás gyümölcs az édes krémet, de a gyümölcsöket össze is lehet turmixolni, és a krémbe keverni, ebben az esetben a tojást én ki szoktam hagyni, mert túl folyós lenne így.

Nehézség: könnyű
Idő: fél óra + "érési idő"
Adag: mi nem aprózzuk el, nálunk 6 adag, de tortaformában elkészítve 8-10 adag is lehet
Mosogatnivaló: kevés

No comments:

Post a Comment